Tuesday, March 10, 2009

Ikan Bakar Portugese - Doha Style

Aku memang suka akan masakan bakar ala portugese ni. Dengan kacang bendi + lala fuuhhhh....menyelerakan. Masa kat Malaysia, boleh di katakan tiap2 minggu tapau kat Mid-Valley, foodcourt yg kat tengah, bukannya top floor, tapi last year masa aku balik food court tu dah tak de bukan main frust lagi.

   

Anyway sebab aku dah kat Doha, dan bukannya boleh cari kedai yang jual ikan bakar ni so aku decide utk masak sendiri. Sabtu lepas, panggil few friends (kimi and Nizam) to taste (experiment), katanya not so bad, but bagi aku dah kira jadi dah tu, kalau hari2 aku dok teringat je itu kira ok sesangat...ki ki ki.


5 comments :

Anonymous said...

yummy-chef recommend nih

sherry said...

Salam.

Berseleranya menengok....yummy.yummy.

dbins said...

yg kat mid valley tu dia dah relocate ke seberang side kawasan lebih besar... gerai portugis tu masih ada... tapi seperti biasa mmg crowded...

farahrahman said...

actually kedai tu still ader.cume re-located saje.
nnt kalau balik malaysia go to mid valley, 3rd floor dekat food court baru, yg dulu nye kedai PDA Expert. =) im the biggest fan of that shop. Ah Seng Portugese Grill. Kalau diorang berpindah ke mane2 pasti akan anta sms kat saye. =)

somebody said...

酒店經紀人,

菲梵酒店經紀,

酒店經紀,

禮服酒店上班,

酒店小姐,

便服酒店經紀,

酒店打工,

酒店寒假打工,

酒店經紀,

專業酒店經紀,

合法酒店經紀,

酒店暑假打工,

酒店兼職,

便服酒店工作,

酒店打工經紀,

制服酒店經紀,

專業酒店經紀,

合法酒店經紀,

酒店暑假打工,

酒店兼職,

便服酒店工作,

酒店打工,

酒店經紀,

制服酒店經紀,
酒店經紀,

Doa Harian

Dengan nama ALLAH yg Pemurah dan Penyayang, segala puji bagi ALLAH Tuhan Seru Sekelian alam. Ya ALLAH, kurniakanlah rahmat dan sejahtera atas penghulu kami Muhammad serta keluarga dan sahabatnya. Ya ALLAH, kami pohon kepadaMu kemaafan dan afiat, kesejahteraan selamanya dalam agama,dunia dan akhirat.
Ya ALLAH, baikanlah kesudahan kamipada segala perkara dan jauhkanlah kami dari kehinaan dunia serta siksa akhirat.
Ya ALLAH, kami mohon padaMu segala kebaikan samada lambat atau cepat, yang kami ketahui atau tidak kami ketahui. Ya Tuhan kami, kurniakankanlah kami kebajikan dunia dan akhirat seta jauhilah kami dari siksa neraka. Dan ALLAH, limpahkanlah rahmat serta sejahterakanlah junjungan kami Muhammad, keluarga serta sahabat-sahabat Baginda