Wednesday, December 17, 2008

The National Day: The Day of Solidarity, Unity and Honor

Dec is the Official National Day of Qatar. The celebration is well planned by the ND Committee.
For detailed Schedule go to

http://www.ndqatar.com


Captured momements by a colleague of mine...Mr Jalu

We are Back from UAE-OMAN Trip

Balik dari Dubai on 12 Dec 2008, lebih kurang jam 11pm sampai Doha.
I will post the memorable momments.







Thursday, November 27, 2008

Tuesday, November 25, 2008

New Fresh Start After Rebooting...

Asssalamulakum....

Lama tul tak update blog nih bak kata a few friends, "org lain dah lama raya dah tapi blog ni masih lagi bersahur" hi hi hi. Bukannya apa kita baru selesai pindah rumah dan banyak kena settle in the process, almaklumlah ni Doha semua benda takleh settle dlm sehari.

Sekarang kat rumah baru, so ada feel macam rumahlah sebelum ni rasa cam setinggan je sebab sharing terlalu ramai kat satu Villa.

I'll upload all the photo's @ new home later.

Anyway glad to be in the fresh mood...

Monday, October 27, 2008

I'm still here but......!

I'm still here, tapi agak lemah sikit utk update blog. Material semuanya ada tapi ntahlah, susah nak consistent sikit ke-belakangan ini. Banyak ujian dan dugaan, terima dengan redha, Alhamdulillah.

nantilah kita ketemu dengan cerita2 kalau diizinkanNya,

wassalam.

Monday, September 15, 2008

Sahoor Hari Ni...



Hari ni kita bersahoor dengan Nasi Ayam. Mmmmm.....
Budu tu Tak campur, pemerhati je...

Sunday, September 7, 2008

Doa Harian

Dengan nama ALLAH yg Pemurah dan Penyayang, segala puji bagi ALLAH Tuhan Seru Sekelian alam. Ya ALLAH, kurniakanlah rahmat dan sejahtera atas penghulu kami Muhammad serta keluarga dan sahabatnya. Ya ALLAH, kami pohon kepadaMu kemaafan dan afiat, kesejahteraan selamanya dalam agama,dunia dan akhirat.
Ya ALLAH, baikanlah kesudahan kamipada segala perkara dan jauhkanlah kami dari kehinaan dunia serta siksa akhirat.
Ya ALLAH, kami mohon padaMu segala kebaikan samada lambat atau cepat, yang kami ketahui atau tidak kami ketahui. Ya Tuhan kami, kurniakankanlah kami kebajikan dunia dan akhirat seta jauhilah kami dari siksa neraka. Dan ALLAH, limpahkanlah rahmat serta sejahterakanlah junjungan kami Muhammad, keluarga serta sahabat-sahabat Baginda