Wednesday, June 17, 2009

Terkilan-Tak Dapat Hadir

4 June 2009, hari perkahwinan adikku yang tinggal bersama dengan ibu, 2 adik dan satu anak saudara. Perkahwinan yang mana aku sendiri tidak ketahui secara rasmi, maksudku tidak pernah di bincangkan sebelum2 ini secara direct oleh tuan punya badan. Malu atau segan dengan ku, aku pun tak tahu. Secara ikhlas dan jujur aku tidak senang dengan perlakuan itu. Aku tidaklah berkecil hati, itu kehidupan yang di inginkannya.


Segala urusan agaknya dibawah tanggungjawab kakak ku yang berada di London. Jikalau adik perempuan sudah tentu aku diutamakan disebabkan mempunyai kuasa Wali. Namun, acara perkahwinan sudah selesai. Aku tidak sedikit pun mengenali siapa keluarga si isterinya. Doa ku moga dari kalangan orang baik2.

Semoga kekal ke akhir hayat SELAMAT PENGANTIN BARU, dari DOHA.

beberapa pilihan gambar kenangan.

4 comments :

nasru said...

bila adik demo nikah ? rugi la demo tak kelik..

apa pun yang penting moga adik demo bahagia sampai ke anak cucu.

ssalmi said...

Alhamdulillah ...tumpang gembira ahli keluarga bertambah...Ada hikmah di sebalik ketidakhadiran dan ketidaktauan.... talian doa restu dari yang jauh sudah memadai..sedetik apa yang terlintas di sanubari Allah mengetahuinya..Semoga mencari ISLAH di perantauan..

radius-qatar said...

INSYAALLAH, Terima Kasih

somebody said...

酒店經紀人,

菲梵酒店經紀,

酒店經紀,

禮服酒店上班,

酒店小姐,

便服酒店經紀,

酒店打工,

酒店寒假打工,

酒店經紀,

專業酒店經紀,

合法酒店經紀,

酒店暑假打工,

酒店兼職,

便服酒店工作,

酒店打工經紀,

制服酒店經紀,

專業酒店經紀,

合法酒店經紀,

酒店暑假打工,

酒店兼職,

便服酒店工作,

酒店打工,

酒店經紀,

制服酒店經紀,
酒店經紀,

Doa Harian

Dengan nama ALLAH yg Pemurah dan Penyayang, segala puji bagi ALLAH Tuhan Seru Sekelian alam. Ya ALLAH, kurniakanlah rahmat dan sejahtera atas penghulu kami Muhammad serta keluarga dan sahabatnya. Ya ALLAH, kami pohon kepadaMu kemaafan dan afiat, kesejahteraan selamanya dalam agama,dunia dan akhirat.
Ya ALLAH, baikanlah kesudahan kamipada segala perkara dan jauhkanlah kami dari kehinaan dunia serta siksa akhirat.
Ya ALLAH, kami mohon padaMu segala kebaikan samada lambat atau cepat, yang kami ketahui atau tidak kami ketahui. Ya Tuhan kami, kurniakankanlah kami kebajikan dunia dan akhirat seta jauhilah kami dari siksa neraka. Dan ALLAH, limpahkanlah rahmat serta sejahterakanlah junjungan kami Muhammad, keluarga serta sahabat-sahabat Baginda