Tuesday, December 11, 2007

Dah Rezeki..No Regret...Alhamdullillah....


Hari ni, mmmmmm my GMC terlanggar curb side road barrier, so tire pecah. Bukan tu je, dengan rim belah depan tu dah benggkok. Bukan tu je, side airbags(both right + left) meletup, tersembur keluar. Apa lagi berentilah, kat tepi depan AlJazera Support Service building. First sekali kena find a cab for a wife to proceed to Markhiya Compound for an interview (....was late so rushinglah).

Actually we've been to the old office, so a bit of clumsy in driving to meet the 10am appointment.

Wait for the police to reach there ...just 5 hrs until 3pm but they never came. Finally, change the spare tire and drive with the curtain terkontang-kanting(the airbag).

Selesai report polis kul 4 so hari ni kena proceed to QIC, sebab QIC ni tutup kul 3.

Kenan saman 100....hhuuhhhh....QATAR.....!!!!!

Esok kena selesaikan jugak hal GMC nih, kena hantar gak kat MANNAI, ntah bila plak boleh siap. mmmmm KARWA-lah gamaknya RAYE ni.


TQ to Rizal Abdullah - Temankan dari pagi sampai petang utk tlg dealkan ngan Police Qatar. Sorrylah Rizal, tak sempat Operasi bukak tayar, aku yg bukak sorang2.
TQ to King, Atuq, Wudi, Ali Al-Yahri(Qatari), Ayoub - Yemeni for helping me in in dealing with the situation.

Doa Harian

Dengan nama ALLAH yg Pemurah dan Penyayang, segala puji bagi ALLAH Tuhan Seru Sekelian alam. Ya ALLAH, kurniakanlah rahmat dan sejahtera atas penghulu kami Muhammad serta keluarga dan sahabatnya. Ya ALLAH, kami pohon kepadaMu kemaafan dan afiat, kesejahteraan selamanya dalam agama,dunia dan akhirat.
Ya ALLAH, baikanlah kesudahan kamipada segala perkara dan jauhkanlah kami dari kehinaan dunia serta siksa akhirat.
Ya ALLAH, kami mohon padaMu segala kebaikan samada lambat atau cepat, yang kami ketahui atau tidak kami ketahui. Ya Tuhan kami, kurniakankanlah kami kebajikan dunia dan akhirat seta jauhilah kami dari siksa neraka. Dan ALLAH, limpahkanlah rahmat serta sejahterakanlah junjungan kami Muhammad, keluarga serta sahabat-sahabat Baginda